Dobrodošli

Nova usluga Centra za socijalnu skrb SplitPREDAVANJE "PARTNERSKI ODNOSI MUŠKARCA I ŽENA U HRVATSKOJ: RAZVOJNA PERSPEKTIVA"

Predavanje "Partnerski odnosi muškarca i žena u Hrvatskoj: razvojna perspektiva" se održava u okviru ciklusa "Sociološki razgovori", u organizaciji splitske podružnice Hrvatskog sociološkog društva.


Održati će ga prof. dr. sc. Inga Tomić-Koludrović iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Područni centar Split u četvrtak 6.12.2018. s početkom u 17:30 sati na adresi Poljana kraljice Jelene 1/3, Split (Perisitl, prostorije filozofskog fakulteta u Splitu).

U izlaganju će se iznositi i komentirati podaci o partnerskim odnosima muškaraca i žena u Hrvatskoj, kao pokazatelju razvojne perspektive zemlje i pojedinih njezinih regija.

Polazi se od pretpostavke da su partnerski odnosi u kućanstvu osobito indikativan predložak za proučavanje muško-ženskih odnosa. Šira interpretativna osnova su novije teorije roda i razvoja, koja se zasnivaju na relacijskim istraživanjima konstrukcija muškost i ženskost. Analiziraju se odgovori ispitanika i ispitanica o pitanjima moći u partnerskim odnosima, iskustvu diskriminacije, konfliktima i problemima, kao i u zadovoljstvu u odnosu .#BudiInformiranBudiAktivan