Pružatelji usluga

UDRUGA SRMA

Opis pružatelja usluga

Udruga za civilno društvo i kvalitetu življenja Srma, (SRMA - tur. srebro, tanka srebrna žica, katkada zlatna nit za tkanje ili vezenje); promiče, razvija i unaprjeđuje civilno društvo i kvalitetu života u lokalnoj zajednici grada Sinja i okolice, kroz jačanje socijalne kohezije, cjeloživotnog volontiranja, aktivno uključivanje građana u kreiranje društva po mjeri građanina te pružanje usluga od interesa za opće dobro.Udruga posebnu pažnju usmjerava na poboljšanje zdravlja starijih i nemoćnih mještana lokalne zajednice i potpomaganje ranjive skupine građana.

Na realizaciji programa koja se provode (radionice za djecu, i mlade s teškoćama i odrasle, predavanja, javne akcije, tribine i sl.) radi 100-njak članova i volontera, aktivnosti se provode na području Grada Sinja i Cetinske krajine, a neki projekti su realizirani kroz partnerstvo na području SDŽ. Korisnici su najčešće socijalno ugrožene osobe, umirovljenici s niskim primanjima, nezaposlene osobe, obitelji s više djece, učenici OŠ i SŠ, djeca i mladi s posebnim potrebama u sinjskom područnom odjeljenju Centra Juraj Bonači, štićenici Zavoda za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici, žene oboljele i liječene na dojci, volonteri, građani, udruge, institucije, povratnici - pripadnici srpske nacionalne manjine i socijalno ugroženo stanovništvo.

Grad Sinj je prepoznao opću korist te podržava djelovanje, uz donatore, sponzore, građane koji se u javnim akcijama odazovu. Udrugu prati i podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Delegacija Europske unije u RH, OESS Misija u Hrvatskoj, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Sinj, Splitsko-dalmatinska županija, privatni poduzetnici i obrtnici te građani Grada Sinja i okolice. Srma je član Lokalne Akcijske Grupe LAG Cetinska krajina čiji rad podržava korporativnim volontiranjem.

Sektor

Civilni sektor

Galerija Fotografija
Kontakt podaci